Present i futur

La Federació Catalana de Clubs Campistes ja fa set anys que funciona. Ara, però, ha arribat un moment, què aconseguides unes premises importants com la incorporació a la Federació Internacional de Càmping i Caravaning, hem de tenir clar que la Federació ha complert un dels objectius pels quals va ser creada: el d’ésser representativa pel campisme català.

La màquina ja està sobre els rails, ara només manca l’energia per alimentar-la. Energia que ha d’estar impregnada per la col·laboració, dedicació, il.lusió i confiança, de tots els clubs que la integren.

Amb aquests ingredients s’aconseguirà que la Federació sigui una institució capdavantera dins del sector campista català i, com a conseqüència, sigui respectada, reconeguda i recolzada per tots els qui practiquen aquest manera de viure prop dels espais lliures i naturals.

Volem donar a coneixer a tothom els motius principals que ens fan estimar tant el món del càmping:

  • La reunió familiar que l’acampada representa: les families juntes tot el cap de setmana participant del muntatge de la caravana o preparant la barbacoa o, simplement, parlant de tot allò que el vertiginós tràfec d’entre setmana ens priva, és segurament la clau que fa que tots plegats dediquem temps i diners a aquesta activitat.
  • Els amics del càmping: el cafè de després de dinar amb tota una colla de famílies reunides sota un tendal, esdevé l’activitat més propera a l’antiga tradició catalana de sortir al carrer per reunir-se i parlar, en un ambient ingenu, relaxat i tranquil, que serveix per desconnectar de les preocupacions i dels malsdecaps.
  • L’amor a la natura, perquè en cada acampada s’escau la descoberta d’una zona del nostre país, amb els seus paisatges, la seva fauna, les seves festes i tradicions, i la seva gent.
  • Per tot això, ens sembla que cal promocionar aquesta activitat, i, alhora, promoure la tasca desenvolupada pel dinamisme dels nostres clubs i de la Federació que els aplega al seu redós.